Måndagen den 11/12 hade vi årets sista styrelsemöte, Vi konstaterade att vi haft ett mycket bra dansår med mycket kurser, och framgångar på tävlingsgolvet.

Vår fridans på tisdagarna och söndagarna är välbesökta, bra jobb av vår trivselgrupp med Emma vid rodret, Även vår festgrupp har överträffat sig varje gång med vår och höstfest så mycket folk som kom och åt buffé, umgicks och dansade till livemusik.

Instruktörsgruppen har växt med 8st nyutbildade instruktörer och dom har redan börjat hålla kurser vilket vi är glada för.

Under året startade vi en seniordans 65+ som Tommy och Annika drog igång under hösten kom Mikael T till och hjälpte till. Denna motionsdans med fika har verkligen blivit en succé 18 par som motionsdansar varje tisdag med kursinslag.

Vi har också växt som förening i år också, vi är nu 776st medlemmar och närmar oss de 963st vi var när corona slog till. Styrelsen satte som mål 2022 att vi 2025 skulle vara tillbaka på närmare 1000 medlemmar vilket det nu verkar som vi når.

Föreningen tog ett stort grepp om musiken som ska spelas på våra kurser, och för att vara tydliga, NEJ vi kan inte använda Spotify som spelplattform utan att riskera böter från Stim och Sami. Vi måste äga musiken (köpa låtar) som spelas. Föreningen tog ett beslut 2022 att köpa in musik och använda Itunes som spelplattform vilket gör att vi äger spelrätten på låtarna, på våra kurser och träningar. Just nu har vi över 2000 låtar i biblioteket och fyller på med nytt varje år som vi budgeterat för. Så biblioteket växer och förädlas hela tiden.

Styrelsen har nu startat upp och jobbar med en budget för 2024 och parallellt med årsmöteshandlingar och planering av detta, Vi vet också att vår valberedning är i full gång med sitt arbete med att få ihop en styrelse för 2024

Det kommer hända mycket 2024 i föreningen:

  • Kursstart 18/1 Ungdomar 21/1 ordinarie kurser
  • KTT 21/1 (Klubbtävlingsträning) in och anmäl Er
  • TiT kurs (turer i tempo) 27/1 heldag KL 9-16 Hemvärnsgården Mölndal
  • Klubbtävling 9/3 KL 10 A-salen Gamlestan, Vi tävlar i Bugg, och Fox, Nytt 2024 är att det även blir en klubbtävling i dubbelbugg, minst 3 trio måste anmäla sig.
  • Årsmöte 23/3 KL 15 B-salen Gamlestans medborgarhus, Nytt för i år är att det är en lördag och att vårfesten är direkt efteråt KL 17, Callinaz spelar.
  • 35 års jubileumsfest den 12/10, Lokal inte klart än HighLight spelar, håll ögon öppna på närmare information
  • Fridansen på tisdagar VT jämna veckor och HT ojämna veckor
  • Vi kommer att förnya lite i våra musikanläggningar så dom funkar perfekt under 2024, vi har haft lite problem från och till under 2023 som vi fått lösa under årets gång.
  • 1-2 tillfällen under VT och HT blir det livemusik på tisdagsdansen

Styrelsen vill passa på och tacka alla föreningens medlemmar och instruktörer och andra jobbande för föreningen för ett mycket bra dansår 2023.

Vi savslutar med att önska en God Jul & Gott Nytt År

// Styrelsen ut i Donnum Ferrum